Vlag van Italie

Vlag van Italie

Bezienswaardigheden Florence

Bezienswaardigheden en highlights van Florence

MEER INFORMATIE OVER DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VOLGT

Florence kent vele bezienswaardigheden en hoogtepunten. De meeste toeristische attracties in Firenze liggen op de rechteroever van de rivier de Arno. Wat heel prettig is, is dat de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn. Het historische centrum is dus te overzien. Er is een keur aan mooie en historische gebouwen, paleizen en musea.

De top 10 bezienswaardigheden is als volgt:

1. de Dom (Duomo / Santa Maria del Fiore);
2. Uffizi Gallerie (Galleria degli Uffizi);
3. Piazza della Signoria (het beroemdste en mooiste plein van Florence en van Italië);
4. Galleria dell’Accademia (hier bevindt zicht het beroemde beeld van David van Michelangelo)
5. Ponte Vecchio (oudste brug van Florence en beroemd);
6. Basiliek Santa Croce;
7. Palazzo Vecchio (gelegen aan het Piazza della Signoria);
8. de Boboli-tuinen (Giardino di Boboli, prachtige tuinen waar zich Palazzo Pitti bevindt);
9. Battistero (Doopkapel, vlka naast de Dom);
10. Nationaal Museum de Bargello (Museo Nazionale del Bargello, voormalig stadsgevangenis).

Het blijft natuurlijk altijd leuk om door de gezellige, sfeervolle smalle straatjes in het historische centrum te wandelen. Ook is het een aanrader om lekker rustig te zitten op (bijvoorbeeld een terras) op één van de mooie pleinen die Florence rijk is. Soms lijkt het alsof in je je in de Middeleeuwen waant. Florence wordt ook wel het Athene van de Middeleeuwen genoemd. Deze is in 1982 als World Heritage Site door UNESCO verklaard.

Neptunus fontein Uitzicht op Florence Uitzicht op Dom vanaf Campanile

Piazza della Signoria

Uitzicht over Florence, de Ponte Vecchio en de rivier de Arno vanaf Piazzale Michelangelo

Uitzicht op de Duomo vanaf de toren Campanile

Voor meer overige accommodatie en informatie zie  Overige accommodatie

Florence stedentrip aanbieders

Er zijn veel reisburo's en aanbieders als het gaat om stedentrips naar Florence en Toscane. Deze reisorganisaties bieden complete stedenreizen aan, dus vlucht en hotel. Maar het is ook vaak mogelijk om alleen een hotel of vlucht te boeken. Denk bijvoorbeeld aan Stedentrips Florence, Goedkope hotels in Florence - eBookers citytrips, De Jong Intra Vakanties, CityZapper, KRAS, ElmarReizen.nl, Weekend Company, Pharos Reizen van de ANWB of Expedia. Meer informatie over het aanbod van stedentrips Florence: aanbieders stedentrip Lekker een stedentrip naar Toscane maken in de meivakantie bijvoorbeeld.

Vliegtickets, hotels en stedenreizen - World Ticket Center heeft de goedkoopste vliegtickets, hotels en stedenreizen, zeer scherp geprijsd. Hele gebruiksvriendelijke site, makkelijk zoeken en boeken. Ook kunt u een stedenreis boeken met eigen vervoer. World Ticket Center biedt one-stop-shopping en scherpe aanbiedingen.

U kunt ook alleen hotels in Florence en Toscane boeken tegen voordelige prijzen op eBookers en Elmar

Busreizen Toscane - Florence - Effeweg heeft supervoordelige busreizen en excursiereizen van bijvoorbeeld 8 dagen naar Toscane, waar de steden Rome, Florence en Venetië worden gecombineerd, maar ook 8-daagse stedetrips naar Montecatini, Pisa en Florence

Bij GaSamen kunt u stedentrips naar en alleen hotels boeken in Rome, Pisa, Milaan en Napels, ook een aanrader en te combineren met Florence.

Omgeving van Florence

In de omgeving van Florence is veel te zien. Je kan een stedentrip ook combineren met een bezoek aan historische steden en leuke plaatsjes als Siena, Lucca, Pisa, Volterra en San Gimignano. Je kan je in Florence makkelijk 5 dagen of meer vermaken, maar het is een leuke afwisseling om dit te combineren met deze steden in de omgeving. Meer informatie over deze leuke en mooie steden vind je op omgeving Florence

 

==================================================================================================

Handige links m.b.t. toeristische informatie en bezienswaardigheden in Florence:

About florence.com niet commerciele website met interessante en nuttige informatie, geschiedenis, musea, reserveringen voor musea, tours, markten, monumenten; jouw Tourist Guide naar Florence

Firenze turismo.it de website van de officiele tourist office (VVV) in Florence (APT) met veel praktische en toeristische informatie over o.a. wandelingen, activiteiten, eten en drinken, toeroperators, map, kinderen, gebeurtenissen, agenda, musea

Uffizi - Galleria degli Uffizi op deze site vindt u veel informatie over een van de beroemdste en belangrijkste (kunst)musea van schilderijen en beeldhouwkunst in de hele wereld; de Uffizi gallerie. Hier zijn o.a. vele meesterwerken uit o.a. de Renaissance te bewonderen van o.a. Giotto, Piero della Francesca, Filippo Lippi, Botticelli, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Caravaggio. Ook de Duitse, Nederlandse en Vlaamse meesters als Rembrandt en Rubens kun je hier vinden.

Galleria dell'Accademia was de eerste schildersacademie van Europa. Het herbergt o.a. een aantal beroemde beeldhouwwerken waaronder Michelangelo's David.

 

Home 

 

04-12-2018

 

 

 

 

Meer sites mbt Italie en stedentrips naar Italie

 

 

 

 

 

Hotel aanbiedingen Florence