Vlag van Italie

Vlag van Italie

Florence fotogalerij / foto's / pictures

 

MEER FOTO'S VAN FLORENCE EN OMGEVING VOLGEN

 

 
Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria Dom Florence Uitzicht op Dom vanaf Campanile

Het Palazzo Vecchio op het beroemde plein Piazza della Signoria

Gevel van de Kathedraal

Uitzicht op de Duomo vanaf de toren Campanile

Ponte Vecchio

Campanile

Ponte Vecchio bij nacht

Neptunus fontein Uitzicht op Florence

Het David beeld op Piazza della Signoria

Uitzicht over Florence, de Ponte Vecchio en de rivier de Arno vanaf Piazzale Michelangelo

 

Florence (in het Italiaans: Firenze) is de hoofdstad van de mooie, bekende en populaire provincie Toscane in ItaliŽ en ligt aan de rivier de Arno. Het is de geboorteplaats en het centrum van de Renaissance, de stad van Michelangelo en Machiavelli. Het is een stad met een schat aan kunst, cultuur en geschiedenis. De vele kunstschatten, paleizen, kerken, musea en andere historische gebouwen zijn in de stijl van de Renaissance. Deze prachtige Italiaanse stad is eeuwenlang geheerst door de bekende bankiersfamilie De Medici. Veel van de kunstschatten die u in Florence aantreft, zijn er dankzij hen. De familie De Medici had destijds grote interesse voor schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst en literatuur. In die tijd was Florence de stadstaat van Italie met de grootste macht. Tegenwoordig telt het circa 356.000 inwoners.

Bezienswaardigheden Florence

Florence kent vele bezienswaardigheden en hoogtepunten. De meeste toeristische attracties in Firenze liggen op de rechteroever van de beroemde rivier de Arno. Wat heel prettig is, is dat de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Het historische centrum is dus te overzien. Er is een keur aan mooie en historische gebouwen, paleizen en musea.

De top 10 bezienswaardigheden is als volgt:

1. de Dom (Duomo / Santa Maria del Fiore);
2. Uffizi Gallerie (Galleria degli Uffizi);
3. Piazza della Signoria (het beroemdste en mooiste plein van Florence en van ItaliŽ);
4. Galleria dellíAccademia (hier bevindt zicht het beroemde beeld van David van Michelangelo)
5. Ponte Vecchio (oudste brug van Florence en beroemd);
6. Basiliek Santa Croce;
7. Palazzo Vecchio (gelegen aan het Piazza della Signoria);
8. de Boboli-tuinen (Giardino di Boboli, prachtige tuinen waar zich Palazzo Pitti bevindt);
9. Battistero (Doopkapel, vlka naast de Dom);
10. Nationaal Museum de Bargello (Museo Nazionale del Bargello, voormalig stadsgevangenis).

Stedenreis Florence aanbieders

Er zijn veel reisburo's en aanbieders als het gaat om stedentrips naar Florence en Toscane. Deze reisorganisaties bieden complete stedenreizen aan, dus vlucht en hotel. Maar het is ook vaak mogelijk om alleen een hotel of vlucht te boeken. Denk bijvoorbeeld aan ElmarReizen.nl, Goedkope hotels in Florence - eBookers citytrips, Stedentrips Florence, De Jong Intra Vakanties, CityZapper, KRAS , Weekend Company, Pharos Reizen van de ANWB of Expedia. Meer informatie over het aanbod van stedentrips Florence: aanbieders stedentrip

U kunt ook alleen hotels in Florence ťn Toscane boeken tegen voordelige prijzen op ElmarReizen.nl en eBookers Leuke tip voor het najaar.

Vliegtickets, hotels en stedenreizen - World Ticket Center heeft de goedkoopste vliegtickets, hotels en stedenreizen, zeer scherp geprijsd. Hele gebruiksvriendelijke site, makkelijk zoeken en boeken. Ook kunt u een stedenreis boeken met eigen vervoer. World Ticket Center biedt one-stop-shopping en scherpe aanbiedingen.

Busreizen Toscane - Florence - Effeweg heeft supervoordelige busreizen en excursiereizen van bijvoorbeeld 8 dagen naar Toscane, waar de steden Rome, Florence en VenetiŽ worden gecombineerd, maar ook 8-daagse stedetrips naar Montecatini, Pisa en Florence

Bij GaSamen kunt u stedentrips naar en alleen hotels boeken in Rome, Pisa, Milaan en Napels, ook een aanrader en te combineren met Florence.

==================================================================================================

Handige links m.b.t. toeristische informatie en bezienswaardigheden in Florence:

About florence.com niet commerciele website met interessante en nuttige informatie, geschiedenis, musea, reserveringen voor musea, tours, markten, monumenten; jouw Tourist Guide naar Florence

Uffizi - Galleria degli Uffizi op deze site vindt u veel informatie over een van de beroemdste en belangrijkste (kunst)musea van schilderijen en beeldhouwkunst in de hele wereld; de Uffizi gallerie. Hier zijn o.a. vele meesterwerken uit o.a. de Renaissance te bewonderen van o.a. Giotto, Piero della Francesca, Filippo Lippi, Botticelli, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Caravaggio. Ook de Duitse, Nederlandse en Vlaamse meesters als Rembrandt en Rubens kun je hier vinden.

Firenze turismo.it de website van de officiele tourist office (VVV) in Florence (APT) met veel praktische en toeristische informatie over o.a. wandelingen, activiteiten, eten en drinken, toeroperators, map, kinderen, gebeurtenissen, agenda, musea

Galleria dell'Accademia was de eerste schildersacademie van Europa. Het herbergt o.a. een aantal beroemde beeldhouwwerken waaronder Michelangelo's David.

 

Home 

 

04-12-2018