Vlag van Italie

Vlag van Italie

 

Hotel aanbiedingen Florence

Florence Stedenreizen - omgeving

 

MEER INFORMATIE  OVER OMGEVING FLORENCE EN BEZIENSWAARDIGHEDEN VOLGT

1. Siena
Siena ligt in het hart van Toscane omgeven door een landschap van wijngaarden, cipressen en olijfbomen. Siena bestaat voor het grootste gedeelte uit vele smalle oude trappen, fraaie pleinen, sierlijke bogen en karakteristieke huizen van roodgebakken klei. Vele oude middeleeuwse straatjes komen uit op het Piazza del Campo. Siena is gebouwd op heuvels waardoor je al lopend tussen de prachtige oude huizen stuit op vaak verrassende doorkijkjes op de stad en de omgeving. Op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt Piazza del Campo; één van de beroemdste pleinen van Italië. Het heeft de vorm van een schelp en is in negen vakken ingedeeld. Het plein is halverwege de 14e eeuw ontworpen en loopt naar het laagste punt van de stad. Op het plein staat de bekende fontein Fonte Gaia.

2. Lucca
Lucca is één van de rijkste steden in Noord-Italië. Het heeft ee
n lange geschiedenis en gaat helemaal terug naar de tijd van de Etrusken. De stad werd door hen gesticht en werd een onderdeel van het Romeinse rijk in 180 voor Christus. Lucca heeft vele bezienswaardigheden waarvan de bekendste het Piazza dell'Anfiteatro, de brede vestingmuur en De Duomo di San Martino. Je vindt er mooie winkels, leuke pleintjes, vele terrasjes en restaurantjes etc. Het is leuk om in en rondom Lucca te fietsen.

3. Pisa
Pisa kennen we allemaal van de wereldberoemde scheve toren. Maar de stad heeft meer te bieden dan dat alleen. Er zijn niet zoveel steden die zo tot de verbeelding spreken als Pisa. In de middeleeuwen was deze stad lange tijd een belangrijke haven-en handelsstad. Die bloeiperiode heeft er zeker haar sporen nagelaten. Pisa heeft vele andere bezienswaardigheden als Campo dei Miracoli
en de magistrale Dom. Ook vind je er leuke winkelstraten en pleintjes met terrassen.

4. Volterra
Volterra ligt in de provincie Pisa in Toscane en is net als Lucca ook gessticht door de Etrusken. Volterra ligt op een heuvel met uitzicht op de heuvels in de omgevi
ng. De bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Wat je niet mag missen zijn; De Duomo op de grote Piazza San Giovanni en het Palazzo dei Priori en het Romeinse theater.

5. San Gimignano
San Gimignano is een middeleeuws stadje in de provincie Siena in Toscane. Het trekt veel toeristen vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur. San Gimignano is bekend om zijn 13 torens die het silhouet van de stad domineren. Deze torens zijn in de 12e en 13e eeuw opgetrokken door rijke rivaliserende families. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens. Het historische centrum van San Gimignano staat sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

6. Fiesole
Fiesole ligt op een berg op 295 meter en kijkt uit over Florence en de rivier de Arno. Fiesole was destijds een belangrijke stad van de Etrusken. Het stadje is een leuk uitstapje als je Florence hebt gezien en ligt niet ver van deze stad. Er is o.a. een archeologisch park met resten van een Etruskische muur. Ook vind je er Romeinse resten van een amfitheater, thermen en een Romeins klooster. Er is een mooie kathedraal uit de 11e eeuw en een klooster uit de 14e eeuw. Ook zijn er 2 musea te bewonderen met o.a. schilderijen uit de vroege en midden-Renaissance.

Omgeving van Florence

In de omgeving van Florence is veel te zien. Je kan een stedentrip ook combineren met een bezoek aan historische steden en leuke plaatsjes als Siena, Lucca, Pisa, Volterra en San Gimignano. Je kan je in Florence makkelijk 5 dagen of meer vermaken, maar het is een leuke afwisseling om dit te combineren met deze steden in de omgeving.

 

 
Toren van Pisa

Toren van Pisa

Sant Antimo Abdij

Kathedraal van Pisa

 

Florence stedentrip aanbieders

Er zijn veel reisburo's en aanbieders als het gaat om stedentrips naar Florence en Toscane. Deze reisorganisaties bieden complete stedenreizen aan, dus vlucht en hotel. Maar het is ook vaak mogelijk om alleen een hotel of vlucht te boeken. Denk bijvoorbeeld aan Goedkope hotels in Florence - eBookers citytrips, De Jong Intra Vakanties, Stedentrips Florence, CityZapper, Elmar, Weekend Company, Pharos Reizen van de ANWB of Expedia. Meer informatie over het aanbod van stedentrips Florence: aanbieders stedentrip Leuk voor in het najaar. Het is er in de herfstvakantie een stuk warmer dan in Nederland.

Vliegtickets, hotels en stedenreizen - World Ticket Center heeft de goedkoopste vliegtickets, hotels en stedenreizen, zeer scherp geprijsd. Hele gebruiksvriendelijke site, makkelijk zoeken en boeken. Ook kunt u een stedenreis boeken met eigen vervoer. World Ticket Center biedt one-stop-shopping en scherpe aanbiedingen.

U kunt ook alleen hotels in Florence en Toscane boeken tegen voordelige prijzen op eBookers , Elmar en CityZapper

Busreizen Toscane - Florence - Effeweg heeft supervoordelige busreizen en excursiereizen van bijvoorbeeld 8 dagen naar Toscane, waar de steden Rome, Florence en Venetië worden gecombineerd, maar ook 8-daagse stedetrips naar Montecatini, Pisa en Florence

Bij GaSamen kunt u stedentrips naar en alleen hotels boeken in Rome, Pisa, Milaan en Napels, ook een aanrader en te combineren met Florence.

Vliegfabriek - Vliegfabriek staat voor snel en duidelijk vliegtickets, hotels en/of excursies boeken. Vliegfabriek werkt volgens het dynamic packaging principe. Dat betekent dat u volledig eigenhandig hun vliegtickets, hotels en excursies kunnen boeken, zonder extra kosten of tientallen verplichte en vaak onnodige stappen te moeten nemen. U kunt terecht voor alle vliegbestemmingen en een ruim aanbod in hotels en excursies, ook Florence

==================================================================================================

Handige links m.b.t. toeristische informatie en bezienswaardigheden in Florence:

About florence.com niet commerciele website met interessante en nuttige informatie, geschiedenis, musea, reserveringen voor musea, tours, markten, monumenten; jouw Tourist Guide naar Florence

Uffizi - Galleria degli Uffizi op deze site vindt u veel informatie over een van de beroemdste en belangrijkste (kunst)musea van schilderijen en beeldhouwkunst in de hele wereld; de Uffizi gallerie. Hier zijn o.a. vele meesterwerken uit o.a. de Renaissance te bewonderen van o.a. Giotto, Piero della Francesca, Filippo Lippi, Botticelli, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Caravaggio. Ook de Duitse, Nederlandse en Vlaamse meesters als Rembrandt en Rubens kun je hier vinden.

Galleria dell'Accademia was de eerste schildersacademie van Europa. Het herbergt o.a. een aantal beroemde beeldhouwwerken waaronder Michelangelo's David.

 

Home 

 

04-12-2018

 

 

 

 

 

 

meer sites mbt stedentrips en stedenreizen naar Florence