Florence, weer

Vlag van Italie

 

 

 

Florence weer en klimaat

Florence heeft een warm continentaal klimaat. De zomers zijn droog en warm, de winters zijn vochtig. Omdat er nauwelijks wind staat, zijn de zomertemperaturen hoger dan langs de kust. In de zomer regent het zelden en in de winter is dat vaker het geval. Het is een stad met veel licht en veel zon. Florence is ook beroemd vanwege het gouden licht en de stralende helderheid van de lucht met name tegen het eind van de zomer wanneer de dagen steeds korter worden. In de lente en de herfst zijn de dagen aangenaam omdat ze zonnig en licht zijn. De herfst is wel het meest vochtige seizoen in Firenze. In deze tijd duren de buien soms uren en meerdere dagen achter elkaar, vooral halverwege het seizoen.

Samenvattend:

Zon: de meeste zon en zonuren zijn in de zomer, dus in de maanden juni, juli en augustus. In juli is het gemiddeld aantal zonuren ruim 10.

Temperatuur: juni, juli en augustus zijn de meest warme maanden van het jaar. Juli is van de drie het warmst, gemiddeld 30 graden celsius. Om die reden is het dus minder ideaal voor een bezoek aan Florence en Toscane. Het beste is om uw Florence te bezoeken aan het einde van de lente of het begin van de herfst. Dan zijn de temperaturen milder en is het ís avonds buiten toch nog lekker aangenaam.

Regen: In de herfst (de maanden oktober en november) regent het het meest, daarna april. November spant de kroon met zo'n 100 mm gemiddeld per maand. In de winter en de lente regent het gewoonlijk veel minder. De droogste maand is juli, gevolgd door augustus en juni.

TIP: ga in mei naar Toscane, de provincie waarin Florence ligt en waarvan ze de hoofdsad is. In mei verandert Toscane in een ongekende kleurenpracht. Het is de tijd waarin tuinen en weiden bedekt zijn met bloemen zoals in de kleuren gebruikt voor het beroemde schilderij La Primavera van Botticelli.

Beste reistijd: naast de maand mei is de beste reistijd voor Florence de maanden september en oktober. U vermijdt dan de hitte van de maanden juli en augustus en ontloopt de drukte van Pasen.

 

 

Meer links over het weer, de weersverwachting en het klimaat:

Weer Florence - Weeronline

Actueel weer Florence

Weer en 5-daagse weersverwachting Florence

Weersverwachting Florence - Zoover

Weer Toscane

 

Klimaat Toscane: Toscane heeft een redelijk uniform klimaat, de temperatuur is aan de kust vrijwel hetzelfde als in het binnenland. In de zomer is het er warm en droog, in de winter zacht en redelijk vochtig, vooral in Apennijnen en het regent het minst in het zuiden van Toscane.

Klimaat Italie een Middellandse zeeklimaat met aangename zomer- en wintertemperaturen. De gemiddelde zomertemperatuur in ItaliŽ is 25 graden. De gemiddelde wintertemperatuur in Italie ligt rond de 9 graden. Het is een gematigd klimaat, met droge warme zomers, vooral in het zuiden. Hoe noordelijker u in Italie komt, des te koeler en natter het wordt. In de Italiaanse Alpen vindt u eeuwige sneeuw.

Florence stedentrip aanbieders

Er zijn veel reisburo's en aanbieders als het gaat om stedentrips naar Florence en Toscane. Deze reisorganisaties bieden complete stedenreizen aan, dus vlucht en hotel. Maar het is ook vaak mogelijk om alleen een hotel of vlucht te boeken. Denk bijvoorbeeld aan Stedentrips Florence, Goedkope hotels in Florence - eBookers citytrips, De Jong Intra Vakanties, CityZapper, Elmar, KRAS, Weekend Company, Pharos Reizen van de ANWB of Expedia. Meer informatie over het aanbod van stedentrips Florence: aanbieders stedentrip Leuk voor het najaar. De temperatuur ligt in de maanden september en oktober in Florence vaak een stukje hoger dan in Nederland.

Vliegtickets, hotels en stedenreizen - World Ticket Center heeft de goedkoopste vliegtickets, hotels en stedenreizen, zeer scherp geprijsd. Hele gebruiksvriendelijke site, makkelijk zoeken en boeken. Ook kunt u een stedenreis boeken met eigen vervoer. World Ticket Center biedt one-stop-shopping en scherpe aanbiedingen.

Busreizen Toscane - Florence - Effeweg heeft supervoordelige busreizen en excursiereizen van bijvoorbeeld 8 dagen naar Toscane, waar de steden Rome, Florence en VenetiŽ worden gecombineerd, maar ook 8-daagse stedetrips naar Montecatini, Pisa en Florence

U kunt ook alleen hotels in Florence en Toscane boeken tegen voordelige prijzen op Elmar en eBookers

Bij GaSamen kunt u stedentrips naar en alleen hotels boeken in Rome, Pisa, Milaan en Napels, ook een aanrader en te combineren met Florence.

 

 
Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria Ponte Vecchio Uitzicht op Dom vanaf Campanile

Het Palazzo Vecchio op het beroemde plein Piazza della Signoria

Ponte Vecchio bij nacht

Uitzicht op de Duomo vanaf de toren Campanile

 

============================================================================

Handige links m.b.t. toeristische informatie en bezienswaardigheden in Florence:

About florence.com niet commerciele website met interessante en nuttige informatie, geschiedenis, musea, reserveringen voor musea, tours, markten, monumenten; jouw Tourist Guide naar Florence

Firenze turismo.it de website van de officiele tourist office (VVV) in Florence (APT) met veel praktische en toeristische informatie over o.a. wandelingen, activiteiten, eten en drinken, toeroperators, map, kinderen, gebeurtenissen, agenda, musea

Uffizi - Galleria degli Uffizi op deze site vindt u veel informatie over een van de beroemdste en belangrijkste (kunst)musea van schilderijen en beeldhouwkunst in de hele wereld; de Uffizi gallerie. Hier zijn o.a. vele meesterwerken uit o.a. de Renaissance te bewonderen van o.a. Giotto, Piero della Francesca, Filippo Lippi, Botticelli, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Caravaggio. Ook de Duitse, Nederlandse en Vlaamse meesters als Rembrandt en Rubens kun je hier vinden.

Galleria dell'Accademia was de eerste schildersacademie van Europa. Het herbergt o.a. een aantal beroemde beeldhouwwerken waaronder Michelangelo's David.

 

Home 

 

04-12-2018